Dieta de slabire

dieta pentru pierderea in greutate

excesul de greutate și obezitatea sunt frecvente în rândul oamenilor din țările dezvoltate. Principalul factor care duce la creșterea în greutate este nepotrivirea dintre aportul de energie din alimente și cheltuielile sale.

Dieta (din grecesc diaita - stil de viață) - o dietă sau dietă echilibrată în cantitate, conținut de calorii, compoziție chimică și prelucrare culinară. Poate fi utilizat medicinal sau profilactic.

Dieta pentru scăderea în greutate este principalul instrument în lupta împotriva excesului de greutate și obezitate. Astăzi există un număr foarte mare de opțiuni dietetice care pot fi învățate de pe internet, cărți sau emisiuni TV.

Cu toate acestea, în urma majorității acestor diete la modă (japoneză, „6 petale”, hrișcă, ciocolată, chefir și altele), corpul uman nu primește nutrienții de care are nevoie. Acestea vă permit să pierdeți rapid în greutate, dar în același timp dăunează sănătății dvs. , în plus, după ce reveniți la dieta obișnuită, toate kilogramele se întorc înapoi.

Principii de dietă pentru pierderea în greutate

Soluția problemei obezității și a excesului de greutate include două faze: pierderea în greutate activă și menținerea pe termen lung a rezultatului obținut. Pe lângă respectarea dietei, este necesar să se rezerve timpul pentru exerciții fizice regulate, precum și modificarea comportamentului alimentar. Strategia optimă este de a schimba treptat și pe o perioadă lungă de timp obiceiurile alimentare și obiceiurile alimentare în loc să evitați temporar anumite alimente.

Dieta pentru scăderea în greutate se bazează pe reducerea aportului total de calorii, menținând în același timp cantitatea de nutrienți esențiali (proteine, grăsimi, carbohidrați) la nivelul nevoilor fiziologice ale organismului. Conținutul de calorii din dieta zilnică este calculat pentru fiecare pacient în parte. Se iau în considerare indicele de masă corporală, vârsta, sexul, prezența bolilor somatice și alți indicatori.

Dieta # 8

ce trebuie sa mananci ca sa slabesti

excesul de greutate și obezitatea în diferite grade sunt indicații pentru utilizarea unui astfel de regim alimentar. Dieta este contraindicată în prezența complicațiilor din sistemul digestiv, circulator și alte sisteme care necesită terapie specială.

Obiectivele unei astfel de terapii nutriționale sunt: ​​

 • normalizarea metabolismului afectat (în special, grăsimea);
 • prevenirea acumulării excesive de țesut adipos;
 • pierderea în greutate.

Dieta # 8 este o dietă specială cu conținut scăzut de grăsimi, care reduce carbohidrații și sarea, menținând în același timp o normă de proteine ​​fiziologice și crește fibra de plante.

O dietă fracționată (cinci până la șase mese pe zi). Dimensiunile de servire trebuie să fie suficiente pentru apariția unei senzații de plinătate. Gătit - tocană, coacere, fierbere.

Cantitatea de lichid liber din dietă este limitată la 1, 5-1, 8 litri. Sare - nu mai mult de 3-5 grame pe zi. Evitați alimentele și condimentele care stimulează apetitul. În timp ce urmează o dietă de slăbit, alcoolul este complet exclus. Este posibil să folosiți zile de post (proteine, fructe, lapte).

Varietăți ale dietei numărul 8

Există trei variante ale acestei diete terapeutice:

 1. № 8 (principal).Calorii - 1600-1800 kcal, proteine ​​- 100-110 grame, grăsimi - 80-90 grame, carbohidrați - 120-150 grame.
 2. № 8a (reducere moderată).Calorii - 1100-1290 kcal, proteine ​​- 70-80 grame, grăsimi - 60-70 grame, carbohidrați - 70-80 grame
 3. № 8o (reducere maximă). xx b> Calorii - 650–850 kcal, proteine ​​- 40–50 grame, grăsimi - 30–40 grame, carbohidrați - 50–70 grame.

Cu obezitate semnificativă, este permisă reducerea conținutului caloric al dietei cu 40-50% din nivelul calculat. O astfel de terapie dietetică se realizează exclusiv sub supravegherea medicilor dintr-un spital.

Recomandări în timpul unei diete de slăbit

Mâncăruri și băuturi recomandate:

reguli generale privind scăderea în greutate
  > carne slabă (păsări de curte, iepure, vită);
 • pește slab, fructe de mare;
 • lapte cu conținut scăzut de grăsimi, produse lactate fermentate, brânză de vaci, iaurt natural;
 • pâine de secară (100-150 g);
 • > supe (legume, lapte, fructe, de 1-2 ori pe săptămână pot fi în bulion de carne);
 • legume, fructe și fructe de pădure (de preferință crude);
 • cartofi, morcovi, sfeclă (în cantități limitate); > ouă (cel mult 1 bucă pe zi);
 • îndulcitori non-nutritivi;
 • ceai din plante, decoct de măceș.

În timpul dietei, excludeți produsele coapte din făina de 1 grad, aluatul cu unt, carnea grasă și peștele, carnea și grăsimile culinare, conservele, cârnații, brânzeturile grase, sosurile calde, maioneza, orezul, semola, ovăzul, pastele, cofetăria, miere, gem.