Cum să slăbești 10 kg într-o lună

apă și măr pentru pierderea în greutate într-o lună

Excesul de greutate este o problemă reală care provoacă daune grave organismului și afectează negativ sănătatea și calitatea vieții. Dacă nu vă gândiți să pierdeți în greutate în timp, obezitatea poate apărea mai devreme sau mai târziu. Prezența acestei boli poate fi determinată prin calcularea indicelui de masă corporală. Pentru a face acest lucru, împărțiți greutatea în kilograme la pătratul înălțimii dvs. în metri. Dacă numărul rezultat este egal sau mai mare de 25, atunci sunteți supraponderal. Dacă indicatorul are 30 sau mai mult, atunci sunteți obezi.

Potrivit OMS, peste 58% dintre adulți suferă de această boală, iar ratele cresc în fiecare an! Amintiți-vă, dacă începeți să tratați obezitatea la timp, puteți obține rapid un rezultat pozitiv.

De ce este periculos excesul de greutate?

Din păcate, mulți oameni nici măcar nu suspectează cât de periculoasă este supraponderalitatea. Problema rezidă nu numai în aspectul unei persoane, ci și în impactul negativ al excesului de greutate asupra:

 • Inima și vasele de sânge. Datorită excesului de greutate, sarcina pe inimă crește, grăsimea este depusă în jurul mușchiului inimii și în vasele de sânge. Ca urmare, crește riscul de infarct miocardic, accident vascular cerebral, hipertensiune arterială, ateroscleroză și obezitate a inimii.
 • Metabolism. Deoarece în obezitate toate organele sunt înconjurate de grăsimi, există o încălcare a digestiei, absorbția nutrienților și excreția produselor metabolice. Nivelul de insulină din organism crește, iar sensibilitatea celulelor la aceasta scade, astfel încât persoanele supraponderale suferă adesea de diabet. Crește și riscul de colecistită, gastrită, pancreatită, patologie pancreatică, ficat gras, constipație frecventă și alte boli.
 • Sfera sexuală. Țesutul adipos afectează producția de hormoni. Cu cât greutatea este mai mare, cu atât organismul produce mai puțini hormoni sexuali. Drept urmare, menstruația devine neregulată, nu există ovulație, riscul de boală ovariană polichistică, endometrial, ovarian și cancer de sân crește. Obezitatea este unul dintre motivele pentru avort spontan, lipsa sarcinii (atunci când încercăm să concepem) și infertilitate.

Organele respiratorii, sistemul nervos, articulațiile și coloana vertebrală suferă de asemenea de obezitate. Cu cât o persoană are mai multă greutate, cu atât organele sunt mai deformate. Dacă sunteți supraponderal, este important să stabiliți în mod corespunzător nutriția, să revizuiți dieta și să faceți mișcare. Principalul lucru este să cereți ajutor în timp util sau să vă strângeți împreună și să slăbiți!

Cum să slăbești 10 kg într-o lună

pierderea în greutate rezultă într-o lună

O serie de factori contribuie la dezvoltarea obezității, inclusiv

 • stil de viata sedentar;
 • dietă nesănătoasă, omiterea meselor, consum frecvent de fast-food, băuturi carbogazoase;
 • stres constant;
 • lipsa de somn;
 • ereditate;
 • dependențe;
 • prezența bolilor sistemului endocrin.

Primul lucru cu care începeți să slăbiți este să vă revizuiți stilul de viață. Pentru a slăbi 10 kg într-o lună, trebuie să vă acordați cu adevărat la muncă și să nu vă bazați pe pastilele miraculoase care nu numai că nu funcționează, dar vă pot dăuna și sănătății.

Cum să mănânci corect pentru a slăbi 10 kg într-o lună

pierderea in greutate intr-o luna

Pentru a slăbi, nutriția trebuie să fie corectă și echilibrată. Nu mergeți la extreme și epuizați corpul cu diete exprese stricte, care pot provoca probleme grave de sănătate. De asemenea, postul nu va aduce rezultate, ci doar va agrava situația. Această metodă de slăbire extremă determină un deficit de vitamine, oligoelemente și alți nutrienți, fără de care organismul nu poate exista pe deplin.

Pentru pierderea în greutate, trebuie să excludeți următoarele alimente din dietă:

 • Băuturi carbogazoase și zaharate, precum și băuturi energizante.
 • Cofetărie și dulciuri.
 • Paste (cu excepția produselor din grâu dur).
 • Produse de panificație din cele mai înalte categorii de grâu (pot fi înlocuite cu pâine cu cereale grosiere sau pâine cu tărâțe).
 • Cârnați și cârnați.
 • Cereale pentru micul dejun, chipsuri, crutoane și alimente instant.
 • Fast food.
 • Bauturi alcoolice.

Amintiți-vă că dieta trebuie să fie completă. Asigurați-vă că mâncați legume și fructe crude, carne dietetică, carne de pasăre, pește, cereale integrale, tărâțe, ierburi, produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi.

Cum să slăbești 10 kg într-o lună: cinci reguli principale

salata de legume cu ierburi pentru slabit intr-o luna
 • Regula 1.Ia micul dejun în fiecare zi. Micul dejun energizează toată ziua. Din păcate, mulți o ignoră și încearcă să compenseze cu prânzul și cina. Drept urmare, stomacul suferă și metabolismul este deranjat.
 • Regula 2.Luați mâncare la ora stabilită. Micul dejun, prânzul și cina trebuie să fie programate. Dacă vă este foame, asigurați-vă că vă satisfaceți, deoarece corpul va intra în panică și va acumula grăsimi pentru o utilizare viitoare. Pentru o gustare, sunt potrivite fructele uscate, brânza cu conținut scăzut de grăsimi, pâinea dietetică, legumele și fructele proaspete.
 • Regula 3.Bea multa apa. În medie, o persoană ar trebui să bea 1, 5-2 litri de apă curată pe zi. Suc, ceai, cafea, iaurturi - nu conta! Apa plată ajută la îmbunătățirea metabolismului și începe procesul de slăbire. La început, luați cu voi o sticlă de apă peste tot și beți cu înghițituri mici, din când în când se va transforma într-un obicei. Dacă bei un pahar cu apă cu o oră înainte de masă, te vei ajuta să te simți mai plin mai repede și vei mânca mai puțin.
 • Regula 4.Măriți porțiile. Mănâncă regulat la fiecare 3-4 ore, dar în porții mici. La început, va exista un sentiment de foame falsă, dar în timp va trece. Conform observațiilor, această metodă de a mânca vă permite să consumați mai puțin cu 10-20%.
 • Regula 5.Mutați mai mult. Acest lucru este deosebit de important pentru cei cu un stil de viață sedentar. Dacă nu poți merge la sală, încearcă să mergi sau să faci niște exerciții simple acasă în fiecare seară. Dacă aveți un loc de muncă sedentar, faceți pauze la fiecare 20-30 de minute.

Cum să slăbești 10 kg într-o lună prin exerciții fizice

frânghie de slăbire într-o lună

Exercițiul este o parte integrantă a procesului de slăbire. Vă puteți înscrie la o sală de sport sau puteți face un set de exerciții acasă. Exercițiul regulat în fiecare zi este o modalitate eficientă de a scăpa de 10 kg într-o lună. Antrenorii recomandă exerciții fizice mai aproape de prânz, la aproximativ 10-11 ore, sau cu 2-3 ore înainte de culcare, la aproximativ 19 ore. Rețineți că, după masă, trebuie să treacă cel puțin 2 ore înainte de a începe un antrenament.

Orice exercițiu trebuie început cu o încălzire. Acest lucru va ajuta mușchii să se încălzească și să se miște mai ușor și, de asemenea, va reduce șansele de rănire și de tensiune. Alergarea la fața locului este o modalitate bună de a vă încălzi. De asemenea, puteți roti un cerc sau săriți coarda.

Exercițiile eficiente de slăbire sunt:

 • genuflexiuni;
 • leagăn al presei;
 • „Bicicleta" întinsă pe spate;
 • alergând pe loc cu genunchii înalți;
 • leagăn picioarele în timp ce stați culcat;
 • bar;
 • ridicând o halteră și altele.

Efectuați exerciții în mai multe abordări de 15-25 de ori, crescând treptat sarcina. În timp, vei vedea cum corpul tău devine mai tonifiat și mai puternic.

Pierderea în greutate cu 10 kg pe lună este reală, dacă abordați problema în mod cuprinzător și responsabil!