Dieta Kefir pentru slăbit: caracteristici, recomandări și rezultate

chefir pentru slăbit

Dieta Kefir pentru slăbit este o dietă bazată pe utilizarea produselor lactate fermentate. Sunt cunoscute multe opțiuni dietetice. Kefir vă permite să reduceți greutatea într-o perioadă scurtă de timp și să saturați corpul cu substanțe nutritive.

Caracteristicile dietei cu chefir

Produsul din lapte fermentat conține:

 1. Vitamine din grupa B, A.
 2. Minerale (potasiu, calciu).
 3. Ciuperci asemănătoare drojdiilor.
 4. Proteine, grăsimi și carbohidrați foarte digerabili.
 5. Substanțe utile formate în timpul vieții microorganismelor.

Kefirul este o băutură specială, este combinat armonios cu un anumit set de alte produse. Pentru o dietă, se ia cu un conținut de grăsimi de 1, 5%, maxim - 2, 5%.

O băutură din lapte fermentat afectează organismul după cum urmează:

 • descompune rapid grăsimile;
 • acționează ca un catalizator pentru procesele metabolice;
 • îndepărtează sarea;
 • ameliorează substanțele negative (zgură, toxine);
 • nu suprasolicită dieta cu calorii în plus.

Pierderea în greutate cu o dietă cu kefir pentru scăderea în greutate într-o săptămână nu este deloc dificilă, dar se distinge prin monotonia dietei. Băutura trebuie consumată numai fără grăsimi. Sub restricții severe, efectul este observat imediat. Pierderea în greutate va fi de 5-10 kg, în funcție de durata dietei. Este mai bine să nu faceți sport în acest moment și, de asemenea, să amânați toate activitățile fizice serioase pentru mai târziu.

chefir pentru slăbit

Recomandări pentru o dietă cu chefir pentru scăderea în greutate:

 • Durata dietei este de 7 zile.
 • Interzicerea completă a aditivilor alimentari: sare, uleiuri, condimente și zahăr.
 • Excludeți produsele coapte, marinatele, afumăturile, murăturile, mâncarea rapidă, alcoolul din dietă.
 • În caz de foame severe, este permis să se mănânce legume fără amidon, fructe acre.

Dieta Kefir este capabilă să scape corpul de toxine și toxine, să elimine depunerile de grăsimi, să elimine umflăturile, excesul de lichide.

Principalele caracteristici ale chefirului depind în mare măsură de modul și durata de valabilitate, oferind băuturii proprietăți de o anumită natură. Poate funcționa în următoarele direcții:

 1. Chefirul proaspăt este recomandat de nutriționiști pentru scăderea în greutate.
 2. O băutură de două zile normalizează funcțiile tractului digestiv.

Kefirul, care are o durată de valabilitate mai mare de trei zile, își pierde complet proprietățile utile.

Cum funcționează dieta

Kefirul este o băutură sănătoasă. Eficacitatea dietei cu chefir pentru pierderea în greutate se explică prin munca imensă pe care o face în organism:

 • îmbunătățește microflora intestinală;
 • îl curăță de toxine și substanțe nocive;
 • ciupercile asemănătoare drojdiilor prezente în chefir accelerează metabolismul;
 • grăsimea din lapte prezentă în chefir este asimilată 100%;
 • datorită bacteriilor din băutură, alimentele se absorb rapid și nu se depun sub formă de grăsime, prin urmare, o dietă cu chefir este cea mai eficientă pentru a pierde în greutate pe abdomen;
 • o parte integrantă a băuturii este calciu, care este capabil să accelereze metabolismul energetic în organism și să consume grăsimi stocate cât mai repede posibil.

Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că chefirul a crescut aciditatea, prin urmare, o dietă cu kefir pentru pierderea în greutate timp de 7 zile fără componente suplimentare sub formă de alte produse poate perturba grav stomacul.

Pentru cei care doresc să slăbească, această dietă este denumită un test real, deoarece componenta sa principală va fi o băutură din lapte fermentat. Pentru a reduce foamea, în dieta zilnică se adaugă un alt produs cu conținut scăzut de calorii. Datorită acestui fapt, greutatea va dispărea fără probleme. Întregul volum de alimente ar trebui să fie împărțit în mai multe mese, iar ultima să fie efectuată la ora 18. Aceste condiții vă permit să scăpați de 7 kilograme de greutate pe săptămână.

Cum să alegi chefirul potrivit

Atunci când porniți un sistem de slăbire, este necesar să abordați alegerea componentei principale cu toată responsabilitatea. Este kefir. Pentru ca o băutură din lapte fermentat să aducă numai beneficii organismului în perioada de slăbire, trebuie luate în considerare următoarele:

 1. Atunci când cumpărați chefir, trebuie să acordați atenție compoziției sale. Ar trebui să includă lapte (de preferință integral) și aluat. Riscul achiziționării unui produs sub formă de pulbere este destul de mare.
 2. Este necesar să verificați cu atenție data de producție a chefirului pe etichetă. Nu ar trebui să luați un produs lansat astăzi, deoarece va fi suprasaturat cu culturi vii. Acest lucru va afecta negativ munca tractului digestiv și va duce la apariția flatulenței.
 3. Un produs fabricat acum trei zile nu va fi de asemenea util, deoarece își va pierde calitățile speciale.
 4. Produsul trebuie să aibă un conținut scăzut de calorii. Pentru a reduce greutatea, cea mai bună opțiune pentru conținutul de grăsime este de 1%.
 5. Dacă chefirul cumpărat în supermarketuri nu este credibil, atunci îl puteți face singur. O cultură specială de început este vândută în farmacii, ceea ce simplifică foarte mult procesul de preparare.
un pahar de chefir pentru slăbit

Cu o dietă cu chefir pentru pierderea în greutate, beți băutura caldă. În caz contrar, acesta va fi slab absorbit de organism din cauza unei încetiniri a descompunerii substanțelor nutritive.

Dieta cu hrișcă cu chefir

Sistemul de alimentare este unul dintre cele mai renumite. Dieta cu chefir cu hrișcă pentru scăderea în greutate se bazează pe interacțiunea a două componente principale. Oferă un rezultat eficient și, în 1-2 săptămâni de la observare, puteți scăpa de 7-10 kg de greutate.

Hrișca este un produs cu conținut scăzut de calorii, care conține o mulțime de proteine, aminoacizi, potasiu, fier, iod și vitamine din grupa B, PP. Fibrele conținute în ea elimină toxinele și substanțele nocive din organism.

Crupe pentru dieta de kefir-hrișcă pentru scăderea în greutate sunt pregătite într-un mod special: se toarnă apă clocotită peste un pahar de produs, se acoperă crupe cu o pătură și se lasă timp de 12 ore. Nu trebuie fiert.

Consumul de hrișcă este permis în cantitățile necesare. În același timp, este interzisă adăugarea de sare, condimente sau sos. Ultima masă se face cel mai bine cel târziu la ora 18: 00. Dacă este greu să suporti foamea, atunci ei beau kefir.

Băutura se ia cu 1% grăsime și se bea cu o jumătate de oră înainte și după masă. Dacă este deosebit de dificil să consumi hrișcă uscată, atunci este permis să o bei cu chefir.

chefir cu hrișcă pentru slăbit

În timpul zilei, se respectă un regim de băut. Este permisă apă, ceai verde și ceaiuri de plante. Puteți adăuga o felie de lămâie băuturilor.

Pentru ca dieta de hrișcă-kefir pentru pierderea în greutate, ale cărei recenzii sunt pozitive, să fie eficientă, trebuie urmate următoarele recomandări:

 • trebuie să alegeți chefirul potrivit, ținând cont de data lansării acestuia;
 • adăugați o cantitate mică de fructe uscate, ierburi la hrișcă;
 • pune o lingură de miere în ceai;
 • mâncați fructe și legume separat de terci.

Când apare slăbiciune sau amețeală, hrișca se lasă ușor sărată. Chiar dacă rezultatul se agravează, starea de sănătate se va îmbunătăți din acest punct de vedere.

O dietă de hrișcă cu chefir este interzisă dacă există boli cronice ale tractului digestiv.

Dieta de descărcare

Acest sistem de slăbire este cel mai eficient după lungi vacanțe. Acest lucru va permite corpului să se odihnească de abundența alimentelor și să învețe să nu mănânce în exces, care este principalul motiv pentru excesul de greutate. Durata dietei este de 1 zi. Această perioadă va fi suficientă pentru ca excesul de calorii să nu dăuneze cifrei.

Meniul dietetic pentru slăbit rapid cu kefir este după cum urmează:

 1. Mic dejun. Un pahar de chefir, o felie de pâine învechită.
 2. Masa de pranz. 200 ml de băutură, mere (1-2 buc. ).
 3. Masa de seara. Salată de roșii și castraveți, pește slab fiert (200 g).
 4. Gustare de după amiază. Kefir sau măr.
 5. Masa de seara. Caserola de legume caserola, o felie de paine.

La ora 18, beți o ceașcă de chefir. Ar trebui să beți în mod constant apă, ceaiuri din plante și ceai verde neîndulcit.

Dieta Kefir timp de o săptămână

Conform acestui sistem nutrițional, multe femei pierd excesul de greutate. Dieta Kefir pentru scăderea în greutate scutește de 10 kg pe săptămână. Mărimea porției trebuie calculată individual, principalul lucru nu este să vă simțiți flămând.

Componentele suplimentare pe lângă kefir trebuie distribuite în 4-5 recepții.

Meniul dieta Kefir pentru scăderea în greutate:

 • Prima zi. 250 g de carne fiartă.
 • A doua zi. Brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi (300 g).
 • A 3-a zi. Mere verzi.
 • A 4-a zi. Pește fiert (250 g).
 • A 5-a zi. 0, 5 kg de castraveți și roșii.
 • A 6-a zi. Fructe uscate (125 g).
 • A 7-a zi. 2 litri de chefir.

În toate zilele dietei, cu excepția ultimei, chefirul (1, 5 litri) ar trebui să fie prezent în plus în dietă.

În fiecare zi, este permis să beți 1, 5-2 litri de lichid, inclusiv ceai verde și ceaiuri de plante. Conținutul de grăsime al unui produs lactat fermentat nu poate depăși 2%.

chefir cu fructe de padure pentru slabire

Mai multe opțiuni de dietă sunt cunoscute timp de 7 zile. Meniul unuia dintre ele:

 • Prima zi - fructat. Se consumă nu mai mult de 1 kg. Distribuiți întreaga dietă pentru 6 mese.
 • A doua zi - cartof. 4 tuberculi mari. Distribuiți produsele pentru 4 mese.
 • A 3-a zi - descărcare. Bea 1, 5-2 litri de apă pe zi.
 • A 4-a zi - carne. Carne de pui (500 g).
 • A 5-a zi - ziua mărului. 1 kg de fructe permise.
 • A 6-a zi - legume. Puteți folosi morcovi, ardei, roșii sau castraveți.
 • A 7-a zi - se repetă meniul celei de-a treia zile.

În toate zilele dietei, asigurați-vă că beți 1, 5 litri de produs lactat fermentat. Ar trebui să nu conțină grăsimi.

Dacă se observă sistemul de slăbire, este necesar să beți 1, 5-2 litri de lichid (apă, ceai verde și plante) pe zi. Datorită cantității sale suficiente în organism, metabolismul se va accelera.

Odată cu a 3-a variantă a dietei, se beau 1, 5 litri de chefir pe zi și se mănâncă mere (1, 5 kg). Distribuiți întreaga dietă pentru 5-6 mese.

Rezultatul pierderii în greutate pe o dietă cu chefir pe săptămână este de 7 kg. Depinde de greutatea corporală inițială a pierderii în greutate și de caracteristicile corpului său. Dieta se poate repeta nu mai mult de 3-4 luni mai târziu.

Dieta pentru slăbirea burții

Pentru a obține o reducere a volumului corpului, aveți nevoie de o dietă adecvată. Pierderea în greutate are loc din cauza proceselor care au loc în organism. Restaurarea și curățarea tractului digestiv, accelerarea motilității intestinale și normalizarea metabolismului sunt principalele caracteristici ale sistemului de slăbire. În plus, există o arsură eficientă de calorii.

Meniul de dietă cu chefir pentru pierderea în greutate a burții este urmat timp de 3 zile. În această perioadă, pierd 2-3 kg de greutate. Dieta va permite nu numai reducerea burții, ci și îmbunătățirea corpului în ansamblu.

Bea cel puțin 1, 5 litri de chefir zilnic. Împărțiți dieta în 6 porții.

fata bea kefir pentru slăbit

Există o dietă care include chefir și fructe. În fiecare zi consumă 2 litri de băutură și completează dieta cu fructe (cu excepția strugurilor și bananelor).

Pentru a crește eficiența dietei, condimentele picante, produsele de patiserie și dulciurile sunt excluse din dietă. Împachetările pot fi utilizate pentru a reduce volumul șoldurilor și abdomenului.

Ieșirea din dietă

Este necesar să părăsiți sistemul de slăbire treptat. Acest lucru se face pentru a nu răni corpul, care a primit cantitatea minimă de alimente în tot acest timp.

Fluctuațiile accentuate ale nutriției și mărimii porțiilor cauzează uneori disfuncționalități grave ale tractului digestiv și dezvoltarea unor condiții periculoase.

Pentru ca rezultatele dietei cu chefir pentru scăderea în greutate, conform recenziilor și opiniilor celor care slăbesc, să fie păstrate, trebuie luate în considerare următoarele caracteristici:

 • continuați să beți băutura;
 • nu vă gândiți la mâncarea dulce sau făină timp de câteva zile;
 • puteți alterna zilele obișnuite cu o nutriție adecvată și chefir;
 • nu utilizați o băutură cu conținut zero de grăsimi, deoarece conține mult amidon, ceea ce minimizează efectul alimentar;
 • petreceți ultima masă nu mai târziu de 18 ore;
 • trebuie să luați preparate cu vitamine;
 • dieta ar trebui să fie dominată de fructe, legume și cereale.

Dieta corectă după părăsirea dietei va ajuta la menținerea rezultatului obținut. Este cel mai eficient să alternăm zilele obișnuite cu cele de kefir.

Pro și contra ale dietei

Sistemul de slăbire are următoarele proprietăți pozitive:

 1. Principalul său avantaj este disponibilitatea și simplitatea sa. Într-adevăr, nu există fructe exotice în dietă.
 2. Normalizarea muncii tractului digestiv.
 3. Curățarea eficientă a toxinelor și a substanțelor nocive.
 4. Accelerarea proceselor metabolice.
 5. Eliminarea rapidă a sărurilor și fluidelor din organism.
 6. Îmbunătățirea microflorei intestinale.
 7. Întărirea inimii și a vaselor de sânge.
 8. Saturația corpului cu nutrienți.
 9. Defalcarea rapidă a depozitelor grase interne.
chefir și fructe pentru slăbit

Proprietățile negative ale dietei cu chefir pentru pierderea în greutate, conform recenziilor, includ:

 • amețeli, slăbiciune, greață;
 • constipație sau diaree;
 • flatulență crescută;
 • număr limitat de produse;
 • scăderea masei musculare.

Sistemul de slăbire poate fi utilizat ca dietă pe termen scurt sau ca zi de post; nu este potrivit pentru o dietă constantă. Contraindicațiile pentru dieta cu chefir includ:

 • boli ale tractului digestiv (gastrită, ulcer gastric);
 • perioada de sarcină și alăptare;
 • boli de inimă și rinichi;
 • intoleranță la lactoză;
 • reacții alergice la produsele lactate;
 • aciditate crescută a stomacului;
 • colecistita sau pancreatita.

Persoanele complet sănătoase și cu activitate medie pot urma o astfel de dietă. Persoanele implicate în sporturi profesionale nu vor putea urma o dietă cu kefir pentru pierderea în greutate pentru o perioadă lungă de timp.

O cantitate insuficientă de nutrienți în sistemul de slăbire necesită includerea unui complex suplimentar de vitamine. Sistemul alimentar nu este potrivit pentru persoanele cu imunitate slabită sau anemie.

Dacă, în timp ce urmați dieta cu chefir, apare o deteriorare accentuată a sănătății, atunci este mai bine să o abandonați imediat.

Recenzii

Opiniile existente despre dieta cu chefir sunt în mare parte pozitive, deoarece sistemul nutrițional este eficient și destul de echilibrat. Puteți stabiliza rezultatul dacă ieșiți din el corect și vă limitați dieta. Nu trebuie să conțină alimente dulci, făină, prăjite și grase.

o cană de chefir pentru slăbit

Dieta Kefir pentru scăderea în greutate timp de o săptămână are recenzii pozitive, deoarece într-o perioadă scurtă de timp femeile au reușit să scape de 5-10 kg de greutate în exces. Pierderea în greutate depinde în mare măsură de greutatea corporală inițială și de caracteristicile corpului.

A doua categorie de slăbit nu a putut rezista la o dietă timp de 7 zile. Erau chinuiți în permanență de senzația de foame și de flatulență crescută. Sistemul de alimentare are condiții dure, deci nu toată lumea a reușit să o reziste.

Nutriționiștii sunt atenți la mono-diete. La urma urmei, dacă utilizați numai produse lactate fermentate, atunci acest lucru poate duce la probleme ale tractului digestiv. Sunt siguri că dietele de kefir sunt bune numai ca zile de post.

Dieta Kefir este un sistem de slăbire care este conceput pentru a scăpa rapid de excesul de greutate. Datorită utilității băuturii, procesul este rapid și eficient.