Stiinta de slabire. Oamenii de știință confirmă 10 modalități de a slăbi

Orice s-ar întâmpla pe planeta Pământ, inclusiv războaie și prăbușiri climatice, subiectul combaterii excesului de kilograme rămâne relevant.

Vești proaste: în ciuda faptului că medicii lumii sună alarma din cauza epidemiei de obezitate, pilula magică care a ajutat rapid și în siguranță oamenii să slăbească nu a fost încă inventată.

Vestea bună este că există metode de pierdere în greutate în care știința crede cu adevărat.

Să încercăm să aflăm care sunt aceste metode și cât de realiste sunt în viața unei persoane obișnuite.

Uitați indexul de masă corporală

Indice de masă corporală notoriu (IMC) poate fi peste normal chiar și la o persoană care nu este obeză.

Acest lucru se datorează faptului că mușchiul este mai greu decât țesutul adipos. În același timp, țesutul adipos are un volum mai mare. De aceea, puteți pierde în greutate „în centimetri”, dar vedeți numere dezamăgitoare pe cântare.

Analiza bioimpedanței (BIA), care diagnostică compoziția corpului uman, este mult mai informativă. Acest lucru se face folosind un semnal electric, deoarece diferite tipuri de țesuturi din corpul nostru au impedanțe diferite, adică rezistență.

Cantaruri speciale care vă pot spune sincer ce procent de grăsime aveți, puteți începe acasă. Cu toate acestea, vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră dacă aveți un stimulator cardiac sau un alt dispozitiv electronic.

Dieta trebuie să fie echilibrată

Dieta trebuie să fie echilibrată

30% proteine ​​(carne slabă, pește, ouă, produse lactate, tofu, leguminoase) și grăsimi (ulei de măsline, nuci, avocado) și 40% carbohidrați (orez, cartofi, pâine, cereale) fiecare - acesta este exact raportul care urmeazălipiți la fiecare masă.

Acesta este sfatul unui medic de la un institut de cercetare. Potrivit lui, este o astfel de dietă care permite oamenilor să slăbească și să păstreze rezultatul cel puțin șase luni.

Nu recomandă dietele populare cu conținut scăzut de carbohidrați. Cercetările arată că aceste diete îți pot dăuna digestia.

Mâncați din plăci mici, contrastante

Oamenii de știință au calculat că înlocuirea plăcilor mari cu altele mai mici poate reduce aportul caloric zilnic al unei persoane cu o medie de 527.

Îndemnul de a mânca totul pe farfurie „pentru a nu-l arunca” este foarte greu de rezistat, așa că deseori supraîncălzim.

În același timp, oamenii de știință recomandă să nu luați farfurii prea mici, pentru a nu alerga după aditiv.

De asemenea, este de dorit ca culoarea plăcii să contrasteze cu vasul. De exemplu, orezul sau pastele se consumă cel mai bine din farfurii întunecate.

Cercetările afirmă, de asemenea, că, lent, cu jazz-ul și iluminarea moale, oamenii tind să mănânce mai puțin decât rock clasic și lumini fluorescente luminoase.

Bea apă

Bea apă

Cu aproximativ jumătate de oră înainte de a mânca, ar trebui să beți apă. Nu este necesară în mod direct cantități mari de apă. Trebuie să bei când ai chef, dar nici nu îți poți ignora setea. Apa nu are proprietăți speciale. Cu toate acestea, există cercetări care au demonstrat că consumul de 0, 5 litri de apă înainte de fiecare masă te poate ajuta să slăbești cu 44% mai eficient.

În primul rând, deoarece organismul confundă deseori foamea cu sete.

În al doilea rând, studiile au arătat că a bea mai multă apă crește cheltuielile cu energia în repaus, adică arde mai multe calorii chiar și atunci când nu este activ fizic.

Dacă această apă este rece, calorii suplimentare se duc la încălzirea ei.

mestecați lent

Sondajele de bărbați și femei de vârstă mijlocie de către cercetătorii de la școlile medicale au descoperit că mâncătorii rapide tind să crească în greutate de-a lungul anilor.

Este demn de remarcat faptul că oamenii de știință s-au bazat pe schimbările din IMC-ul menționat mai sus a subiecților de la vârsta de 20 de ani, comparând-o cu cât de repede au avut acești oameni obișnuința de a mânca. Cu toate acestea, corelația a fost clară - atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

Dormiți bine

Somn ușor

A nu dormi suficient face ca o persoană să își dorească mâncarea de gunoi mult mai mult. Aceasta este moștenirea strămoșilor noștri îndepărtați.

Lipsa de somn ne "trezește" instinctul primordial: de a mânca ceva foarte gras și bogat în calorii cât mai curând posibil, deoarece atunci este posibil să nu existe mâncare deloc.

"Creierele noastre nu au evoluat la fel de repede decât alegerile care au devenit disponibile", notează ea.

Congelați = pierdeți în greutate

Termogeneza este atunci când corpul se încălzește prin arderea caloriilor, explică profesorul. Mai mult, este activată așa-numita grăsime brună sau brună.

În timpul experimentului, 12 tineri au petrecut ceva timp într-o cameră cu o temperatură de 17, 2 grade. În același timp, au ars cu 108 calorii mai mult decât voluntarii care se aflau în camerele calde.

Șase săptămâni mai târziu, voluntarii din primul grup au fost invitați să repete experimentul. Și s-a dovedit că în aceeași perioadă de timp, în frig, au cheltuit deja 289 de calorii. Adică frigul și-a mărit potențialul de ardere a celulelor adipoase.

Acest lucru nu înseamnă că cei care doresc să slăbească trebuie să trăiască la frigider. Dar nu doare să-ți fie frică de temperaturi scăzute.

Fructele pot fi și trebuie consumate

Fructele au fost dezbătute de ani buni. Dar cercetătorii din domeniul sănătății publice au pus în sfârșit sfârșitul. Timp de un sfert de secol, au observat 125 de mii de oameni între 27 și 65 de ani și au ajuns la concluzia: cu cât mai mulți consumă fructe și fructe de pădure, cu atât sunt mai subțiri.

Alimentele precum strugurii și fructele de pădure (în special culoarea roșie și violet) sunt ambalate cu vitamine, minerale și antioxidanți sănătoși, precum flavonoide și resveratrol.

Ea recomandă înlocuirea bunătăților bogate în calorii cu fructe și fructe de pădure, dar să nu fie transportat cu struguri - pentru că sunt prea dulci.

Mai multe sporturi nu înseamnă mai bine

Mai multe sporturi nu înseamnă mai bine

După o anumită activitate fizică, o persoană ajunge într-o fază de „platou”, unde aproape că nu mai arde calorii.

Pentru a spune pur și simplu, faceți exercițiul timp de o jumătate de oră și obțineți toate beneficiile, iar alte două procente din prestație nu merită să le exercitați pentru încă două ore.

Blocurile de 5-15 minute de mișcare moderată sunt la fel de bune, dacă nu chiar mai bune, decât să petrecem o oră în sală.

Dacă urci pe scări sau chiar stai acolo, în loc să stai cu telefonul în mână, aceasta va fi, de asemenea, o mișcare moderată utilă.

Cum se păstrează rezultatul?

5000 de voluntari care au reușit să piardă 14-136 kilograme și să mențină acest rezultat timp de un an sau mai mult.

  • 78% dintre ei au luat zilnic micul dejun
  • 75% au cântărit cel puțin o dată pe săptămână
  • 62% au petrecut mai puțin de 10 ore pe săptămână privind televiziunea
  • 90% exercitat moderat timp de o oră pe zi

Încă o dată, observăm că mono-dietele stricte, care implică o reducere bruscă a aportului de calorii și utilizarea unor porții minime de alimente, dăunează metabolismului. În timp ce astfel de diete pot fi eficiente pentru pierderea în greutate pe termen scurt, pierderea în greutate revine adesea. Pentru a scăpa permanent de excesul de greutate, este necesar să respectați nutriția corespunzătoare în orice moment.